Fjärde advent

För en vecka sedan satt jag och väntade på JFK för att få flyga hem. Det känns jättekonstigt att man är tillbaka till allt som man är van vid. Det har redan hunnit bli fjärde advent , så det blir lite kvällsmys ikväll med lussebullar(som jag bakade igår), pepparkakor och glögg.

Igår var jag på MUF's julmiddag. Det var riktigt roligt. God mat, mycket trevligt folk och underbara snapsvisor. Det blev tyvärr inga bilder tagna. Jag tog med mig kameran men det blev bara inte av.
 
Idag har jag varit iväg och köpt de sista julklapparna på Hälla. Jag kilade in på Din Sko och snackade lite med Emelie. Det är så kul att vara tillbaka och träffa alla igen. Det är sjukt! Man vet verkligen inte vad man har förrän man inte har det.

Makeover

Även fast jag har kommit hem från mitt lilla äventyr så har jag tänkt att fortsätta blogga. Jag har fått ganska många läsare vilket är jättekul så det känns dumt att sluta.

Jag har tänkt att bloggen ska få sig en liten makeover inom kort. Så ni får hålla utkik!

Jag kom hem i måndags och har redan hunnit med tre judopass, det tycker jag är bra gjort. Det var sista träningen för det här året idag. Nya tag i Januari. Jag har funderat på om jag vågar ha som nyårslöfte att ta svart, men jag vet inte. Haha!

Igår träffade jag Stina och Daniella på stan. Vi käkade på Vivaldi, gick runt på stan ett tag för att sedan avsluta med en fika. Det kändes så självklart att träffa dem, men ändå så overkligt. Tre månader är faktiskt rätt lång tid.

Idag har jag sprungit på stan igen men med Karola. Lite panikartat försökte jag köpa alla julklappar på en och samma dag. Jag lyckades nästan men jag har några kvar. Jag får fixa det på något sätt. Julstressen  börjar kännas!


Jag vill ha snö. Inte en grön jul till tack!

Visste du att...

...man tillbringar i genomsnitt sex månader av sitt liv på toaletten?



Nya tag!

Mitt äventyr är över. Jag sitter hemma i Sverige. Jag kom hem i måndags och jag är glad för det.

Jag ska försöka förklara mig i kommande inlägg om allt som har hänt senaste tiden. Jag har känt att jag inte har kunnat göra det innan det var över.

Om en vecka är det julafton. Mys! Jag hoppas på mer snö tills dess. Vit jul tack!


Klappat och klart!

Idag har jag varit på sista zumban här. Det kändes lite tråkigt. Läraren och jag har blivit lite kompisar och när jag berättade för henne att det var sista lektionen för mig så fick jag en CD-skiva med alla zumba låtarna på. "Du får den här så att du aldrig glömmer bort zumban". Söt!

Jag och Michelle åkte till Ellenton mallet idag. Jag köpte en blus och ett par skor. Efter det åkte vi och åt Amerikas nationalrätt, nämligen hamburgare. Vi åt på Five Guys som har de godaste hamburgarna jag har smakat hittills. Väldigt goda pomfrites har de också.

Imorgon är det Lucia (idag för er där hemma). Ät en lussebulle för mig!

Imorgon smäller det! Jag känner mig lite nervös, men jag hoppas på det bästa!



Charlotte Russe

Manikyr

Vilket oväder det var här i Florida idag! Himlen var alldeles orange när jag vaknade. Det blåste och regnade jättemycket.

Träning som vanligt på Y, sedan fransk manikyr. Det är så skönt att bara sitta där och koppla av. Det behöver man verkligen ibland när man jobbar och står i.

Efter manikyren var det i alla fall dags att hämta monstret från skolan, efter det drog vi till parken. Som tur var så var hennes grannar där så hon kunde leka med dem. Det blir rätt segt annars. Grannbarnens mamma är hur trevlig som helst. Vi har alltid mycket att prata om när vi ses i parken. Hon är från Frankrike och man hör verkligen jättetydligt på hennes brytning att hon är därifrån, det låter så kul. Nu vet man ju aldrig, men deras familj hade varit en jättebra värdfamilj tror jag. Jag som inte skulle prata jobb här på bloggen, haha! Första och sista, jag lovar.

Imorgon är det äntligen fredag. Jag ska antagligen träffa Michelle på kvällen. Massor att göra imorgon på dagen, jag måste fixa klart allt!




Nagelfix!

Visste du att...

...det finns ett strå för varje majskorn på en majskolv?

Med strå menar jag sådana som fastnar mellan tänderna.














Onsdag

Även om det känns som att tiden kryper fram ibland så går det rätt fort ändå. Halva veckan har redan gått och tur är väl det.

Kom nyss tillbaka från sushi-middag med Michelle. Gott och mysigt! Innan sushin åkte vi till Best Buy. Jag använde mitt presentkort som jag vann på mitt första au pair möte. Nu har jag äntligen ett par nya hörlurar! Ett litet fodral till kameran köpte jag också.

Jag får se vad torsdagen bjuder på, jag ska i alla fall försöka få mina naglar fixade.


Knäckebröd

Hur god är inte en knäckemacka med ost på? Jag tycker att det kan vara supergott. Nyttigt är det också!

För att komma till saken, min värdmamma och jag var i mataffären och handlade. Då ser jag wasa-knäckebröd stå där i hyllan.

Jag: Det där är svenskt, visste du det?
Hon: Ja, det har jag hört. Det är sådant vi brukar ha när vi matar fåglarna.

Hon är så rolig att umgås med..eller inte!


Idag har jag varit och tränat, så mycket annat har inte hänt idag. Inte så händelserikt som Ida sa när jag pratade med henne.

Ses snart!


Sweet tomatoes

Jag har hittat mitt nya favorit-matställe! Jag och Michelle var och käkade middag där för en stund sen. Det är salladsbuffé med alla olika grönsaker man kan önska sig. De har även bröd, pasta, frukt, muffins, glass och soppa som man kan äta hur mycket man vill av. Me like! Det här stället skulle bli poppis i Sverige, helt klart!

Efter middagen åkte vi till vår LCC och pratade lite och nu sitter jag här och är trött.
Så godnatt och godmorgon hemma i Sverige.


Andra advent

Jaha, då var det andra advent idag. Julen börjar närma sig med andra ord. Ni får ha det så mysigt där hemma i mörkret, äta pepparkakor, lussebullar och dricka glögg. Själv bjuder jag på en jullåt!

Haha! Hur bra är inte den här då?

Fetma

Det är skrämmande hur fet en människa kan bli, tragiskt också. En sak som man tänker om människor i USA är att de är feta, vilket stämmer till viss del. Självklart är inte alla feta, det finns säkert lika många pinnsmala som superfeta. Det är bara det att det känns som att det feta tar överhanden. Jag har aldrig i hela mitt liv sett så många människor som är rullstolsbundna på grund av sin fetma sedan jag kom hit. Jag har aldrig sett så många feta tanter på badhuset(de är som fyra mig). På ett sätt kan jag inte låta bli att tycka synd om dem, samtidigt som jag tycker att de får skylla sig själva. Matkedjorna gör inte sitt bästa för att hjälpa till heller. Går man in i en mataffär här så förstår man till viss del varför det är som det är.

Ett par veckor sedan såg jag några barn leka på lekplatsen här i närheten. De var alldeles själva och jag började undra var deras föräldrar hade tagit vägen. Då ser jag en bil stå parkerad så nära stängslet till lekparken som det bara går. Vem sitter inte i bilen? Jo, deras feta mamma. Haha! Hon orkade inte ens ta sig ur bilen. Jag förstår för den delen heller inte hur hon hade lyckats komma in i den. Borde man inte börja tänka om när man är så tjock så att man inte ens orkar ta sig ur bilen för att gå och leka med sina barn?

Fredag!

Igår kväll var en bra kväll. Jag och Michelle gick på bio. Vi såg four Christmases som var jättebra. Den passade väldigt bra nu när det närmar sig jul. Se trailer här

Efter bion käkade vi på Friendly's, mycket gott! Eftersom USA är mat-boxarnas land så åt jag faktiskt nyss upp det som blev över från igår, haha.

Så mycket annat hände inte igår förutom att toaletten svämmade över. Det vidrigaste jag har sett på länge. Jag har aldrig varit med om att en toalett har svämmat över på det där viset. Dålig toalett-standard!

Idag har jag varit på zumba och pilates som jag brukar. Jag låg ute i solen en stund också, idag var det riktigt varmt till och med för att vara Florida.


Four Christmases med Reese Witherspoon och Vince Vaughn.

Visste du att...

Oviktigt vetande är något som är väldigt onödigt men rätt roligt ibland. Det kan till och med komma till använding vid oväntade tillfällen. Eftersom jag tycker det är kul så kommer det varje onsdag att komma ett "Visste du att...-inlägg" med start idag. Ett USA inspirerat sådant idag.

...om man samlade ihop allt vatten från hemma-pooler i USA så skulle det täcka hela Kalifornien?


Tråkigt

Dagar när man inte har någonting att göra driver mig till vansinne!

1. Det fanns inget roligt pass på Ymca idag.

2. Mitt internet funkar fem minuter varannan timme.

3. Det är för kallt för att gå till stranden.

4. För långt för att åka till ett mall.

Jag klarar inte av att ha tråkigt. När det till slut har gått så långt att man äter för att det inte finns något annat att göra, då har det gått för långt! Haha!

Annars är det bra med mig. Jag tankade bilen (17 dollar för full tank!!! Galet billigt) sedan åkte jag till biblioteket för att skriva ut några väldigt viktiga papper. Jag låg och solade en stund också, skönt men lite långtråkigt. Jag har väl blivit bortskämd antar jag.


Tillbaka

Internet strejkade igår så det blev inget bloggande, vilket jag tyckte var rätt tråkigt för jag har på ett sätt vant mig vid att blogga. Jag börjar gilla det på riktigt. Det är lite som terapi på något (konstigt) sätt.

Gårdagen var inte så intressant. Det var oväder här i Florida. Det spöregnade, blåste och hade sig. Det var absolut inget väder för stranden så jag åkte till mallet här i närheten och gick runt och kikade.

Idag är äntligen allt tillbaka till det "normala" så jag slipper monstren för en stund i alla fall. Jag har varit på zumba och pilates idag, käkat, duschat och nu sitter jag här och häckar. Jag pratade nyss med min kära Stina. Jag hade inte pratat med henne sedan jag åkte. Alldeles för lång tid alltså!


Mitt kära YMCA. Haha!


RSS 2.0