Sensommar

Det är så härligt när det är alldeles ljumtmet ute så här sent på året. Det gör att man blir lite gladare på något sätt.

Imorgon är det måndag och ny vecka igen. Jag ska till läkaren på morgonen, sedan ska jag träffa Karola på stan. Träning som vanligt på kvällen. Det är verkligen skönt att man har kommit igång med träningen.

Nej, nu får en bild på mig och Stina avsluta den här veckan.

Pöss/Alle











The french look

Det är något speciellt med den där jag-bryr-mig-lagom-looken. Jag har aldrig varit i Paris, inte Frankrike över huvudtaget faktiskt, men ändå kan jag känna ett slags sug av att åka dit.

Jag gillar verkligen  den där stilen som man förknippar med frankrike. Inte i för stora doser. Lagom är är som bekant alltid bäst. Den är sådär läcker och feminin. Röda naglar, röda läppar, se dyr ut helt enkelt.













Det blir lätt så

Jag och brudarna var till hålan Sala igår. Allt började hemma hos Stina. Vi skulle ha varit på förfesten klockan sju i Sala.Vi åker från Stina hem till Daniella för att göra iordning oss klockan åtta. Så vi kom ungefär tre timmar försent till förfesten haha! Fint folk kommer alltid försent, eller?

Det tyckte vi att vi var hela kvällen, fint folk alltså. Vi kommer ju från Västerås. Varför blir det lätt så att man tycker att man är mycket häftigare när man kommer från en större stad? Speciellt efter några drinkar.

Väldigt trevlig kväll. Kommer sakna er så!  

Me like!

Den här låten gillar jag. Det är en sådan där lagom "fixa-sig-låt".


Bio, donken, rysare

Jag hade en riktigt trevlig kväll igår. Arn var helt okej. Jag vet inte om jag kan säga att ettan var bättre än tvåan, de är bra på olika sett.

Efter bion bar det av till donken. Vi snackade och hade trevligt. Alla i Västerås hittar till donken efter antingen bio, utekväll  fjortisfest, eller liknande. Allt av en enda anledning: det är det enda som är öppet(nästan).

Det mest tragiska är alla 12-13 åringar som kommer i stora grupper. De är på Mc innan de ska på "fest". Jag tycker det är så jävla synd. Man SKA vara barn så länge man kan. Det fattar man inte, utan tycker att man är såå cool.

Runt elva drog vi till bilen. Jag och Ida fortsatte kvällen med att kolla på one missed call hemma hos brorsan hennes. Jag var så trött så jag blundade genom halva filmen.

Pöss/Alle

Top Model

Snart börjar top model. Åh, jag längtar. Go Tyra!


Senapsgult

Jag har aldrig gillat senapsgult, men nu på senaste tiden har jag gått och blivit kär i just denna färg. Senapsgult känns helt rätt. Kolla in godbitarna nedanför.

Topp: H&M
Väska: H&M
Klocka: Forever21


Förlängt sommarlov

God morgon!

Jag sitter här, har nyss ätit frukost och läst tidningen. Jag har fått ta det lugnt varje morgon den här veckan. Det känns som jag har fått ett förlängt sommarlov. Så himla skönt! Det är nog bäst att jag tar vara på den här tiden för den 22 september bär det av.

Vad är planerna för idag då? Jo, först ska jag jobba, sedan blir det en joggingtur, åka och titta på plattång(måste ha en ny!) och bio ikväll. Efter bion får jag se vad som händer. Jag och ida kanske hittar på något.

Pöss/Alle

Biomys!

Idag har det varit en riktigt skön dag. Jag gick upp runt nio och åt en riktigt god frukost, havregrynsgröt och smörgås. En riktigt bra start på dagen. Sedan jobbade jag till elva ungefär för att sedan dra till simhallen. Det är så avslappnade och simma ibland. Efteråt kan man sitta i bastun och bara slappa.

Vid lunch träffade jag syrran och hennes kompis på stan. Vi gick till kalle på spången. Jag älskar Kalles, det är så mysigt. Det blev många fikastunder där under gymnasietiden.

Lite shopping har jag också hunnit med idag. Ett par svart chinos från ginatricot och en senapsgul tröja från H&M. Riktigt snyggt tillsammans!      

Imorgon ska jag på bio med flickorna. Vi ska se Arn-vid vägens slut. Jag älskar att gå på bio. Det är så himla mysigt. Det är synd att man inte gör det oftare bara. Jag har däremot varit på två filmer den här sommaren, Mamma Mia och SATC filmen. Jag älskade båda två! Framförallt SATC.


Pöss/Alle

5 tips

Söta toppar kan man aldrig få för mycket av. Dessa har jag hittat på www.asos.com

Fransar: Känns bara så hett.
Rosetter: Riktigt sött.
Rutigt: Snyggt till ett par läckra jeans.
Djuriska mönster: Yeah baby! Men var försiktig, ingen överdosering tack! Det kan lätt bli äckeltantigt.
Spets: Ingen har väl missat att spets är hett?!


Michael Jackson 50 år

Vissa kallar honom Wacko-Jacko, vissa kallar honom the king of pop. Han har blivit anklagad för både det ena och det andra. Vad som egentligen är sant vet bara han själv, om ens det. Det jag vet är sant är i alla fall att han var en jävel på att dansa och sjunga. Han har gjort hits som ingen kommer glömma och är känd över hela världen.

För mig har Michael Jackson aldrig varit någon pedofil, men självklart kan skenet bedra. Jag vill inte tro att han är det. I de fåtal intervjuer jag har sett med honom verkar han verkligen genomgod.

Att han fyller 50 år känns helt sjukt. Jag tänker mig honom som en seriefigur som aldrig åldras. Det är nog på grund av alla operationer han har gjort. Vad dum han var, han var ju så söt!

Converse

Jag har faktiskt aldrig ägt ett par converse. Jag har alltid tänkt att det inte är "min stil". Nu på senaste tiden har jag gått och fått ett habegär efter just dessa. Det ska bli ett av mina första inköp när jag anländer till staterna. Längtar!


Träna, träna, träna

Kom nyss hem från träningen. Det är så skönt att verkligen köra slut på sig för sedan ta en dusch och åka hem och äta.
För er som vill gå in och kika på vad det är jag håller på med så kan ni göra det här: http://www.vasterasjudoskola.se/

Jag började med judo när jag var nio år. Pappa tog med mig till judons dag och jag började i en nybörjargrupp. Sedan har jag blivit fast. Vi tränar ca 4-5 ggr/vecka. Judo är en väldigt allsidig träning, jättebra för både kroppen och knoppen.

Nej nu måste jag kila..jag har en massa kläder som måste tvättas. Det får inte bli som det blir ibland, nämligen att man går och köper nya för att man inte tycker att man har något rent och bra att ha på sig. Eller det kanske bara är jag som har sådana konstiga vanor?

Pöss/Alle


Bestämt!

Nu är det helt bestämt. Jag ska åka som au pair om en månad!! Det känns helt sjukt. Familjen jag ska bo hos bor inte så långt ifrån New York. De har tre barn som är 7, 9 och 11 år gamla. Jag kan knappt fatta att jag inte kommer vara hemma på ett helt år. Det största problemet nu är packningen. Det kommer bli en pärs.

Har varit och lunchat med tjejgänget från klassen.Vi tog en sallad på Vivaldi(bästa sallads stället i stan) efter det en kopp te på Gränden. Det var så kul att träffa alla igen. Det känns extra viktigt att ses mycket nu när jag snart ska dra. Stina drar ju nästa vecka så med henne blir det kanske fest på lördag. Det är nog inte förrän nu när det är bestämt att jag ska åka som jag börjar fatta hur mycket jag kommer att sakna alla.

Träning ikväll, likaså imorgon kväll. Det är riktigt skönt att jag har kommit igång med träningen. Jag hoppas att jag hinner träna mycket i USA också, annars blir jag hyper.

Imorgon är det shopping med Ida och Jenny som gäller. Så länge sedan det blev en shoppingtur med er.


Overkligt och kul

Nu har en familj valt mig. Det enda jag behöver göra är att tacka ja, vilket jag kommer göra. Det kändes verkligen bra med den här familjen även fast vi bara har pratat i ca 10 minuter. Jag berättar mer senare.

Ska snart börja göra mig klar för att luncha med flickorna på stan. Det ska bli jättekul. Har inte sett några av er på hela sommaren.

Nagelack. Visst är det så snyggt? Speciellt rött. Man har fått på det perfekta, blanka och jämna resultatet...och plötsligt säger man oj, fan! Allt är sabbat, man har råkat komma åt något vasst med nageln. Sitter här lite lagom sur över just dettta. Vilka problem man har!

Pöss/Alle

Enkelt är snyggt

Till vardags gillar jag att använda rätt enkla kläder. Jag har satt ihop en liten outfit som jag gillar. Inget speciellt med den egentligen. Bara enkelt och snyggt! Allt är från H&M.


Kladdkaka

Jag äälskar verkligen kladdkaka. Så nu hade jag tänkt att dela med mig av mitt favoritrecept. Enjoy!

Ingredienser:                                 
Kladdkaka
3dl socker
2 ägg
4msk kakao
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
100-150g margarin
3dl mjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet.
Ta fram en form och pensla den med lite av det smälta margarinet. Strö sedan ett tunt lager med kakao i formen.
Blanda kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en skål.
Vispa ägg och socker i en bunke tills det blir pösigt.
Häll i mjölblandningen i bunken med ägg och socker.
Häll även i margarinet. Blanda tills smeten blir jämn och fin.
Häll smeten i formen. Ställ in formen i mitten av ugnen och sänk genast temperaturen till 175 grader. Sänk till 150 grader efter 10 min. Låt kakan gräddas klart i ca 20-30min till.

Låt kakan svalna och strö sedan lite florsocker över. Vispa lite grädde och njut!




Aftonväskor

Aftonväskor är verkligen något som är kul att titta på. Bara ordet aftonväska låter så glamouröst. Jag hittade några riktigt söta på www.bagsandfashion.com

        



                                      


Söndag

Det var en trevlig kräftskiva/tjejkväll igår. Vi har alltid lika roligt. Jag kommer sakna alla er så otroligt mycket när jag åker. Jag blev otroligt mätt. Ida hade gjort en jättegod västerbottenpaj...mmm. Sedan kräftor och vin på det. Senare blåbärspaj som var minst lika god.

Efter lördag kommer söndag. Är det fler än jag som verkligen tycker att söndagar är riktigt sega ibland? Jag är en person som vill göra saker hela tiden och vara aktiv. Söndagar är nästan motsatsen. Man ska vila upp sig inför veckan som kommer, vilket verkligen kan behövas ibland. Men det är ändå ingen fartfylld dag. Jag tycker nästan bättre om måndagar än söndagar, ibland. På måndagar kommer allt igång igen och man kan ta nya tag.



Pöss/Alle

Ragga 80, dricka 20

För er som inte har sett festmetodens film om festande så rekommenerar de att man ska ragga 80% och dricka 20%. För mig låter det faktiskt vettigt, men hur många gör det egentligen?

Det blev utgång igår med brudarna, mycket trevligt. Vi har alltid kul när vi går ut! Jag kommer verkligen sakna allt när jag drar.

Det blir kräftskiva ikväll hos min kära Ida. Det ska bli mys.Jag verkligen älskar kräftor!


Att bli au pair

Att hitta en familj som man känner sig helt säker med är verkligen inte det lättaste. Familjen i Boston blev det inget av med, kanske lika bra det. Jag väljer att tro på ödet när det kommer till vilken familj det slutligen blir. Det känns bra på något sätt att tänka så. 
Jag har blivit matchad med en ny familj nu. Får se hur det går, men jag vågar inte hoppas på något faktiskt. Om det är någon som har varit au pair förut och skulle vilja dela med sig av sina erfarenheter så skulle jag vara väldigt tacksam.

Annars så har jag jobbat idag. Jag är anställd på västerås stadshus för er som inte vet. Rätt bra jobb, bra betalt.
Ingen träning idag, har ont i hela kroppen efter terminens första judopass igår, men det känns skönt att komma igång. Imorgon blir det lite party med bla Stina. Stina ska till Holland och jobba! Kommer sakna henne ju!

Pöss/Alle


Tax-free, me like!

Det är alltid lite billigare, alltså roligare! Det blev en mascara från Lancome,  rouge från Chanel och ett läppglans från Dior. Jag kan verkligen rekommendera alla tre, framförallt mascaran. L'extreme heter den.
    


H&M jeans underskattade

Jag är helt slut! Jag har cycklat runt hela stan, hunnit med att simma i en timme och shoppat ett par jeans, FRÅN H&M! Jag har alltid tänkt att det inte finns bra jeans på H&M men jag gav det en chans, och självklart går jag hem med en påse i handen. Nöjd!


Bild kommer senare.


Pöss/Alle


Igång igen!

Idag har det varit en ganska lugn dag. Jag var till banken och ordnade några saker. Det var min mammas bankrådgivare som hjälpte mig. Hon är bara så himla trevlig och glad. Tur att det finns sådana människor!

Första judoträningen för terminen var idag. Det känns så skönt att komma igång nu efter sommaren, även om jag inte bara har latat mig så har jag ju inte tränat lika ofta som annars.

Jag har inte hört så mycket mer från familjen i USA än, men som sagt så hoppas jag verkligen att det funkar. Det skulle kännas så skönt om det blev bestämt och man slapp gå och tänka på det lika mycket. De skulle ringa från agenturen imorgon.

Pöss/Alle

I love shoes

Vem gör inte det? Speciellt riktigt höga och fina skor. Jag surfade in på Asos.com och hittade några favoriter. In black!

ASOS Satin Pleated Peep Toe Platform Shoe    ASOS Peep Toe Snake Shoe Boots    French Connection Platform Tie Court Shoes   French Connection Platform Lace-Up Court Shoes

Go' kväll

Tillbaka från Mariehamn. Det blev en del shopping i tax freen, me like! Bilder kommer lite senare.

På väg hem från från Stockholm sitter det två medelålders par bakom oss. Jag tror de var från Dalarna. När vi kommer fram till Västerås tågstation så står det ett dubbeldäckat tåg vid perrongen. En av dem säger "Kolla på det där tåget! Det har TVÅ våningar!"

Pöss/Alle

Mariehamn nästa

Godmorgon alla läsare!

Snart är det dags för mig att bege mig ut på havet. Även om det bara är 24h så är det alltid skönt att komma bort lite, eller hur?

När jag kommer tillbaka är det träning, jobb och blogg som gäller. Jag har nämligen redan börjat gilla det här med att blogga så jag hade tänkt att ta det på lite större allvar och hålla er uppdaterade oftare.

Pöss/Alle

Uppe i varv och shoppingsugen

Oj var ska jag börja? Jag fick en matchning med en familj från Boston idag. Jag har nyss pratat med dem och det känns faktiskt riktigt bra. Jag var så himla nervös i början, men så fort jag kom igång så kändes det bättre. Jag hoppas verkligen på den här familjen! Om du vill veta mer om hur man blir au pair så kan du gå in på www.culturalcare.se

Förövrigt så känner jag mig så himla shoppingsugen! Det måste verkligen bli en runda snart, men det får vänta tills på tisdag för imorgon ska jag på kryssning till Mariehamn med familjen. Det ska bli mys!

Pöss så länge/Alle


Grodan boll och nykokta ägg

Vilket regnväder! Usch! Vill verkligen inte ha höst.

Imorse när jag vaknade gick jag förbi vardagsrummet och där sitter min pappa och två av mina yngsta syskon och tittar på kalle-stropp och grodan boll med människor. Jag tror den gamla filmen är från femtiotalet, men oj vad jag och mina syskon tittade på den när vi var mindre. Jag blev så nostalgisk när jag såg den igen efter en såhär 12 år. Även om den egentligen inte är speciellt bra så måste ni bara se den. Den är så söt.


  Ännu bättre blev morgonen när jag kommer in i köket och ser nykokta ägg. Det är så gott med ägg och kaviar på ett mörkt bröd! Det var en riktig mys-morgon.

Pöss/Alle

Framtiden

Snart börjar skolorna igen. Såhär efter studenten känns det väldigt konstigt att man inte ska tillbaka till allt det där som man är van vid. Jag har aldrig varit den som har hatat skolan men att ta studenten och slippa allt är något jag verkligen såg fram emot. Nu känns det på ett sätt väldigt sorgligt att man inte kommer ha den där "tryggheten" som man alltid har haft. Nu känns det som man måste ta tag i sitt liv på riktigt!
 
Efter många om och men bestämde jag mig för att åka som au pair till USA. Förhoppningsvis kommer jag iväg i oktober. Det är en av anledningarna till varför jag bestämde mig för att börja blogga. Jag vill komma ihåg allt från mitt au pair år. Det börjar redan kännas lite nervöst då och då när jag tänker på det. Det är ändå ett helt år jag ska  vara borta.

Jag kommer inte bara att blogga om mitt au pair liv. Shopping kommer jag (såklart!) också att blogga om, och allt från mina tankar till judo. Ha det bra så länge!



Pöss/Alle                                                                                    Bye bye Rudbeckianska!


Att blogga

Alla bloggar, väldigt många i alla fall. Så nu har även jag skaffat mig en blogg, vi får se hur det går. Första inlägget känns väldigt trögt. Vad ska man skriva för att få andra människor att vilja komma tillbaka?
Man vill ju göra något kul av det hela.. Att berätta sin livshistoria kortfattat känns inte så lockande. Det är säkert inte heller någon rolig läsning. Ni får veta mer om mig under bloggandets gång. Nu vill jag bara säga välkommen till Gonzesse!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0