The mall

Idag åkte vi till mallet i Tampa. Väldigt trevligt, även fast jag inte hann gå och titta så mycket på det jag ville. Nu vet jag i alla fall var det ligger så nu kan jag åka dit själv om jag vill. Jag kommer ganska säkert åka dit igen om två veckor om allt blir som planerat.

Det fanns många bra affärer, däribland SEPHORA som jag hann kila in på och köpa lite smågrejer. Tomten var där idag också. Så monstret skulle ta kort sittandes i hans knä. Hur mycket julpynt som helst och en jättestor snökula som man kunde gå in i fanns också.



På rymmen!

Egentligen har jag inget vettigt att blogga om. Det har inte hänt mycket idag. Jag har jobbat och varit på stranden. Det var riktigt varmt och skönt idag.

Nu har alla börjat med att sätta upp julbelysningar i sina trädgårdar. Det är verkligen fullsmockat överallt, men jag kan verkligen inte känna någon julstämning alls. Det beror antagligen på att det känns som sommar och att jag går runt i flip-flop hela dagarna. Jag kan inte få in i mitt huvud att det snart är December.

Något annat oviktigt som har hänt är att jag har haft sönder mina favorit-solglasögon. Jag satte mig på dem! Hur klumpig får man vara? Jag blev rätt sur måste jag erkänna.

Jag har väl inte några speciella planer inför helgen. Jag får se vad som händer.

Hare' bäst!



Black Friday

Jag har nog ätit så jag står mig ett bra tag. Stuffing, turkey, pumpkim-pie, mashed-potatoes,gravy och en massa andra rätter jag inte kommer ihåg namnet på. Det var mycket mat på en gång må jag säga.

Imorgon är det årets shoppingdag. Jättemånga affärer öppnar 5.00am för att börja sin rea. Jag har hört att det kan vara helt galet. Folk river och sliter i grejerna. Jag får väl se om jag kommer iväg på någon shopping. Jag tänker i alla fall inte gå upp klockan fem. Haha!


Happy Thanksgiving!

Ännu en högtid här in the US. För inte så länge sedan var det Halloween och nu är det dags för Thanksgiving som enligt traditionerna firas för att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. De fann sig inte till rätta Nederländerna heller så de ordnade med ett skepp för att åka till USA. De hade svårigheter med skördarna den första tiden så de fick hjälp av indianer. När det till slut blev en bra skörd så ordnade man en stor tacksägelsefest till Guds ära. Bilden ska föreställa det första thanksgiving firandet.

Snart ska jag iväg på thanksgiving-dinner och äta, för det verkar vara det enda thanksgiving handlar om (egentligen). 



Bild:The First Thanksgiving Jean Louis Gerome Ferris.png



















Matlagning

Jag kan väl inte påstå att jag är någon mästerkock precis, men jag kan om jag vill. Min värdmamma här i huset hon vill inte ens.

För det första så har hon knappt någon mat hemma som man kan laga så hon ger mig pengar så jag får ordna med maten själv vareviga dag, vareviga måltid. Det blir rätt tråkigt i längden att bara laga mat till sig själv HELA tiden.

För det andra: Om hon köper mat så är det antingen snabbmat eller godis. Ärligt? Och hon ska vara italienare?

Och för det tredje: Jag är så trött på henne!

Tacka vet jag att gå på restaurang med Michelle och käka sushi.



Michelle och jag


SUSHI


Matlagning


Forever 21

Varför har vi inte denna underbara affär i Sverige? Det kan man fråga sig. Det finns så mycket roligt och billigt, ett plus är att det är billigt också.

Mina senaste inköp från forever21


Kjol, klänning och väst

Måndag

Dags för en ny vecka. Jobba som vanligt, jag skiter i att skriva vad jag gör och vad som händer när jag jobbar här på bloggen. Helt enkelt för att det inte händer något speciellt alls, det är bara segt och trist.

Zumba var jag på imorse, det förgyller min tillvaro. Efter zumban simmade jag en stund, hem och käka och sen var det dags att åka och hämta monstret.


Saknar NYC!

Bio x 2

Idag blev det först stranden, alltid lika skönt att bara ligga och lata sig. Sedan på eftermiddagen drog jag, Michelle och Sofia till mallet i Sarasota. Först blev det lite shopping på Forever 21, sedan åt vi lite mat och slutligen blev det bio en gång till den här helgen. Hur ofta händer det att man går på bio två gånger under EN helg? Haha!

Kvällen film var Quantum of Solace. Den var faktiskt helt okej även fast jag inte är något James Bond-fan!


My name is Bond, James Bond!

Två månader!

Ja, nu har jag varit hemifrån i två månader exakt! Jag åkte den 22 september. På ett känns känns det som en evighet, men ändå känns det ganska nyligen vi stod och grinade på Arlanda.

Helgen började hur bra som helst. Igår var det Zumba igen. Den här gången med Michelle. Jag kan inte annat än att älska zumba, man blir sådär härligt glad!

Efter en lite panikartad felkörning kom jag till slut fram till Michelle igår kväll. Sedan åkte vi till Lakewood Ranch. Vi åt sushi, smidde planer, gick till starbucks och slutligen gick vi på bio. Twilight var kvällens film och jag måste säga att den var över förväntan.

Dagens tema på au-pair mötet var "modern dans". Det var flummigt rakt igenom. Haha! Vi hade i alla fall något att skratta åt för stunden.


BIO!

T-shirt

Bara för att den här låten går på radion HELA tiden, vilket har gjort att jag har fått den på hjärnan! Haha.

Röster hemifrån

Jag ringde hem idag. Jag har varit jättedålig på det verkligen. Det var säkert tre veckor sedan jag pratade med dem där hemma. Ni andra som känner er bortglömda när det gäller telefonsamtal så ska ni veta att jag tänker på er, det blir bara aldrig av. Jag ska försöka att bättra mig!

Idag blev det ju en pedikyr som sagt och en joggingrunda senare på kvällen. Imorogn blir det nog träning som vanligt, jag har hittat ett pass som jag gillar och är någorlunda fart i.

På fredag blir det bio med Michelle och på lördag är det au pair möte. Vi ska dansa modern dans. Det ska bli kul tycker jag. Plus att jag äntligen ska få träffa de andra au-pairerna som bor en bit bort från mig.

På söndag ska vi kanske tillbaka till Ellenton. Jag såg en MK-väska som jag gillade, jag får se hur det blir med det.

Hare' bäst!


Vardagslyx

Vardagslyx är något som alla behöver lite då och då. Jag kom precis tillbaka från min pedikyr. Det är så himla skönt att bara sitt där, läsa en skvallerblaska och inte göra någonting. Bara slappna av och låta sig bli masserad, skrubbad och målad. Det blev rosa/röd/orange, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den. Läcker är den i alla fall.

Manikyr blir det nog nästa vecka!



Tänker...

Blåsig dag, men väldigt soligt. Sol betyder stranden. Det har varit en väldigt lugn dag, FÖR lugn. Jag åkte till mallet här i närheten också. Det är alltid kul att gå runt och kika. Pre-shopping som jag kallar det!

Jag tänker på er där hemma i vintermörkret, hoppas ni inte har det alltför kallt!


Sand mellan tårna


Ön jag bor på!

Lite nytt!

I lördags blev det som sagt lite nya grejer.

 

Skjorta - Calvin Klein
Top - DKNY
Kofta - DKNY
Armband - Guess
Bälte - White house Black market




Årstid?

Min kropp måste vara väldigt förvirrad just nu. Jag åker hemifrån i September när det inte hunnit bli riktigt kallt. Jag kommer till New Jersey där det fortfarande var sensommar och 20 C nästan varje dag. Precis innan det hinner bli riktigt kallt i New Jersey hinner jag åka till Florida, the sunshine state. Jag har inte känt på riktig kyla sedan förra vintern alltså. Det blev ju inte bättre av att det har varit ca 25-30 grader de senaste två veckorna. Inte konstigt att jag har fryst som en dåre idag när det har varit 15 C.

Zumba var det, och zumba blev det. Lika kul den här gången. Dansa gärnet och skaka lite rumpa! Efteråt Pilates, så förmiddagen spenderades alltså på Y idag.

Fick sluta tidigt idag! Min värdmamma fick en avbokning så hon kom hem vid fem, jätteskönt.


Surfing

Idag var det kallt! Det blåste och jag frös! Vädret var alltså perfekt för surfing. Det var hur coolt som helst att se alla surfare. Det var väldigt många också. Man blir väldigt sugen p åatt testa.Efter stranden gick vi och kikade lite i alla små-affärer här på ön och sedan blev det till att käka lite. Vi åt fish and chips på en restaurang som låg precis vid vattnet, jättemysigt!

Sedan var vi kvar ett litet tag på ön för att sedan åka till starbucks. Det blev en VÄLDIGT lång starbucksfika. Vi var där i ungefär två timmar! Haha!

Upp och jobba imorgon igen. Zumba med Michelle på YMCA. Det ska bli kul, längtar redan!


Surfing


Sandslottstävling på stranden


Shopping

Även fast planerna blev väldigt ändrade så blev dagen hur bra som helst. Det blev shopping! Jag och Michelle åkte till Ellenton outlet mall. Väldigt mycket olika märken och väldigt trevligt ställe. Det blev en del shopping för min del, bilder kommer senare!

Varför börjar man med julskyltningen så fort halloween är över? Säger bara USA!! Haha.

Så sammanfattningsvis har dagen varit: köra skum väg till Michelle, shoppa, chinese food, shoppa, sturbucks, surf-dude, tillbaka till min lilla ö. En bra dag helt enkelt.


Ellenton


Jul?


Michelle

Därför älskar vi SATC

Ja, hur många gör inte det? Det är lagom lättsamt, kul och de får det till och vara intressant också.

Hur skönt är inte det här sitatet liksom?

I am harsh - I am also demanding, stubborn, selfsufficient and always right - in bed, at the office and everywhere else. Samantha - SATC

Självsäkert!


"Vampyrer"

Vad sjuka människor det finns! När jag satt och käkade lunch idag slår jag på tv:n och börjar slötitta på Tyra Banks Show. Gästerna för den här gången var "vampyrer". De trodde på fullaste allvar att de var vampyrer. Jag blir så frustrerad på något sätt av att se sådant som man VET är helt sjukt och inte alls sant, men man kan väl inte annat än att tycka synd om de stackars jävlarna. Haha!

Dagen idag blev lite blandad. Planerna för helgen blev lite ändrade, jag får se hur det blir. YMCA idag hann jag också med! Jag testade Zumba. Det var verkligen HUR kul som helst. Det ska jag definitivt börja gå på varje gång! Efter Zumban var jag med på Pilates och det behövdes! Jag är så stel.


Delfiner

Ännu en dag i Florida. En väldigt varm dag. När jag var på stranden idag så såg jag delfiner i vattnet. De simmade jättenära stranden. De ser så snälla ut, man blir sugen på att bara springa i och bada med dem.

Dagen har varit rätt bra, otroligt lång bara. Ibland känns det som om dagarna bara blir längre och längre, samtidigt känns det som att tiden bara flyger iväg. Jag har faktiskt snart varit borta i två månader! Imorgon är det i alla fall fredag och äntligen helg. Helgens planer har blivit lite förändrade. Antagligen så blir det fest i Sarasota imorgon, sover kvar över natten. Om inte det går igenom är det Tampa som gäller.

Jag har inte varit på starbucks och fikat sen jag kom till Florida. Jag kom att tänka på det idag. Det får ta och bli någon dag!

Starbucks i New Jersey


 


Min första starbucks ever!


 


NYC

Jag ska försöka komma ikapp lite med att lägga ut bilder. Jag börjar med bilder från NYC, den första veckan för mig här i US and A!
Det kommer mer bilder senare!


Svenskar


Säger bara SATC!


NYC!


Rockefeller center


Jag och Amanda framför tjuren!


I en gul taxi

Tampa!

Det var en massa krångel med internet igår så det blev inget bloggande. Jag var helt slut också för den delen. Monstret var ledig från skolan hela dagen så det blev till att göra en massa saker med henne. Som tur var så kom Michelle över ett par timmar. Senare på kvällen tog jag en joggingtur och efter det var jag helt slut.

I helgen åker jag, Michelle och antagligen några fler till Tampa. Vi åker på lördag och stannar där över natten. Det ska bli hur kul som helt! Längtar!

Snart ska jag åka och hämta monstret, skriver mer ikväll(inatt för er).


Videoblogg

Ahaha! Ja här kommer den. Lite konstig ljus men, men...

Går åt som smör

Min första solskydds flaska har redan tagit slut och jag har knappt varit här i två veckor. Tur att det inte är lika dyrt som i Sverige där en flaska kostar hundra kronor.

Söndagar för mig är alltid sega, det har alltid varit så. Man vet att man måste upp dagen därpå och ledigheten är nästan slut. Jag har inte gjort något speciellt alls idag. Det bar av till stranden som vanligt, sedan en lång strandpromenad sent på eftermiddagen. Jag tog mitt första dopp i golfen idag också. Det var inte alls speciellt kallt, vilket min värdmamma hade sagt. Det var var ungefär lika varmt i vattnet som det blir på sommaren i Sverige när det är som varmast.

Någonting som jag verkligen gillar med USA och människorna här är att folk säger hej även fast man inte känner varandra. Till exempel när jag tar en promenad på stranden eller när man går till affären och möter någon som går förbi så säger de flesta alltid hej. Jag tycker att det blir så mycket trevligare. Om man säger hej till någon som man inte känner hemma i Sverige så tittar de konstigt på en eller så undrar de om man är full. Haha!

Tänkte göra er där hemma lite avundsjuka på vädret här. Moahaha! Videobloggar förhoppningsvis imorgon, så håll utkik!


Pedikyr nästa

Mina fötter är helt...blä! Efter skavsår från nya flip-floppen, märken från plåster, gammalt nagellack och gud vet vad så är jag i otroligt stort behov av en pedikyr. Det är det första jag ska boka tid för på måndag.

Jag blev lite besviken idag när min värdmamma berättade att vi inte åker till NYC på onsdag. Jag hade faktiskt sett fram emot det. Vi åker inte på grund av at min värdmamma måste vara här  i Florida och jobba...plastikkirurger.

Idag var det ännu en dag med underbart väder. Imorse tog jag en strandpromenad. Jättehärligt att gå längs den vita stranden. Mitt på dagen följde jag med familjen till the Art festival på monstrets skola. Det var rätt mysigt, det var som en liten pysselmarknad för alla barn. Jag dekorerade en kaka. Haha!

Senare på eftermiddagen bar det av till stranden igen. Jag kan inget annat än älska stranden. Kom hem för ett tag sedan, sitter här och äter russin.

Imorgon så hoppas jag på pizza-dinner med Michelle (också au pair) igen. Förra söndagen gick vi till en italiensk restaurang här på ön och åt världens godaste pizza! Det var lite skillnad mot den vanliga flottiga amerikanska pizzan.


Michelle


Flum Haha!

Blogga varje dag!

Jag har fått önskemål om att jag ska blogga varje dag. Eran önskan är min lag. Jag håller med om att jag har varit riktigt dålig på att blogga sedan jag åkte iväg. Jag har inte riktigt haft tid, det har varit så otroligt mycket på sista tiden. Det är först nu som det känns som att jag har tid. Jag ska även försöka mig på att videoblogga. Då får ni något att se fram emot!Haha!

Jag fortsätter att jobba på brännan. Det är så himla skönt att bara ligga i solen och lata sig. Idag var det säkert närmare 30 grader. Det är väldigt lätt att glömma att det faktiskt är November!

Jag var på YMCA idag igen. Det blev inte Pilates som jag hade tänkt, det blev step. Jag kan inget annat än att skratta när jag tänker på hur otroligt bortkommen jag måste ha sett ut. Jag tror nämligen att jag valde en lite väl avancerad grupp. Den där gruppen måste ha tränat step jättelänge. Jag tror jag ta Pilates nästa fredag. Haha!

Hare bäst!

YMCA

Det har varit en rätt bra dag idag! Upp och jobba, skjutsade monstret till skolan. Jag gillar att kalla henne monstret, men hon är inte så farlig, bara ibland. Haha! När det var klart bar det av till YMCA . Nu har jag äntligen fått mitt medlemsskap, medlemskort och allting så nu kan jag träna hur mycket jag vill. Jag började med att köra core strength idag. Det var rätt kul, man använde bollar, hantlar, gummiband och stänger. Tränaren var också bra. Tänkte prova på Pilates imorgon, men jag får se hur det blir.

Efter det drog jag till stranden och läste. Det var riktigt varmt idag. Solen sken hela långa dagen.  Så mycket annat har inte hänt idag. Eller jo, jag ringde hem idag och pratade en liten stund. Alltid kul att höra vad som händer där hemma.

Fredag imorgon och sedan hela sköna helgen ledig. Jag får se om jag och några andra au pairer hittar på något. Jag ska i alla fall försöka ta mig till the mall. Shopping!

Lite bilder från stranden och huset där jag bor nu.


Huset

Här ligger jag och latar mig om dagarna(+tyskarna)



Hare' bäst!



 


Glider på stranden!

Som de flesta vet befinner jag mig i Florida nuförtiden. Jag kom i måndags, så jag har varit här en vecka och en dag nu. Hittills känns det bra, mamman är rätt mysko ibland och så har hon ett monster till unge, haha!

Jag bor på en ö (Anna-Maria), den är jättemysig och väldigt turistig. Snart börjar alla turister komma och det kommer verkligen bli proppfullt av massa tjocka 60+ gubbar och tanter (mest tyskar). Det kommer inte bli kul att köra monstret till skolan, det kommer ta en evighet!

Skönt väder är det i alla fall, underbart klimat! I'm in love! Igår var det underbart, jag gick till stranden och var där ett tag. Idag är det däremot väldigt molnigt, men inte kallt. Jag kör shorts och linne varje dag.

Idag har jag varit på YMCA och simmat. Det var skönt att äntligen få röra på sig lite, jag blir galen om jag inte får det. Efteråt kilade jag in på Walmart. De har verkligen ALLT!!!! Jag är så fascinerad över allt så jag tycker att det är kul att bara gå och titta. Maxi- släng dig i väggen!

Puss på er!

Åker till NYC med familjen 12-18 november!




 


RSS 2.0